Årsmötet 2020 Inställt för tredje gången

Vi måste tyvärr meddela att även årsmötet på Folkets hus är inställt på grund av vad vår statsminister informerade om igår. Max 8 personer.
Detta innebär att vi kommer att få 2 årsmöten nästa år. 2019 + 2020.Som det ser ut för tillfället finns det ingen annan utväg, med tanke på alla helger som förestår.

Alla medlemmar kallas härmed till årsmötet torsdagen den 3 december kl. 18:30 i lilla festsalen i Landskrona Folkets Hus. Ingång via Eriksgatan 72. Vi kommer inte att ha någon servering. Tvingas vi ställa in igen kommer inget årsmöte att hållas i år utan det blir dubbla möten nästa år.

Det kommer finnas möjlighet att köpa Bingolottos julkalender på årsmötet och vi vill påminna er att ni fortfarande har möjligheten att stödja föreningen genom att sätta in 100 kr/julkalender plus 12 kr porto på föreningens bankgiro 373-4001 så sänder vi er en kalender (glöm inte att ange vem vi ska skicka kalendern till).

De flesta möteshandlingar har funnits tillgängliga på hemsidan (datum i kallelse och dagordning stämmer ej) sedan minst den 16 mars och alla kan fås på papper på själva årsmötet eller skickade hem om så önskas. Kontakta styrelsen om ni har frågor eller förslag. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet alltså den 19 november.  

Tidningen 2020

Landskronabygdens Släktforskares årliga tidning har nu blivit klar för distribution, men eftersom corona pandemin härjar som den gör har vi inga medlemsmöten där vi kan dela ut den som vi brukar. Att skicka alla tidningar ut med vanlig post innebär en stor kostnad för föreningen, varför vi vill ge våra medlemmar möjlighet att hämta tidningen själv.

Vi kommer därför att göra så, att ni kan hämta tidningen på vår lokal på Säbygatan 7, onsdag den 4 november på förmiddagen mellan kl 10 och 12. Vi försöker följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så det blir inget tillfälle att träffas för någon längre stunds snack – utan bara kort för en överlämning. De som kommer på det senarelagda årsmötet den 11 november kan få tidningen då, men eftersom vi tror att många avstår från att komma till årsmötet kan den alltså hämtas onsdag den 4 november. Eventuellt blir det ytterligare en dag för utlämning ett par veckor senare.

Vi kommer att meddela om detta på vår Facebooksida och på Hemsidan.
Hälsningar Verner

Årsmötet 2020 (inställt)

Landskrona Kommun har avbokat vår möteslokal och vi måste därför ställa in årsmötet igen!
Detta sker p.g.a. de nya corona-restriktioner i Skåne.

Alla medlemmar kallas härmed till årsmötet onsdagen den 11 november kl. 18:30 i vår gamla möteslokal i Puls Arena, Varggatan 17.Observera att den gamla ingången är stängd för allmänheten och vi måste gå in genom entredörrarna som finns vid parkeringen på Varggatan och ut mot Stenorsvägen.
Bytet av lokal beror på att Larvilokalen ej går att hyra under resten av året. Lokalen är tyvärr lite mindre men med lite god vilja ska vi kunna uppehålla den sociala distanseringen.

Vi kommer inte att ha någon servering.
De flesta möteshandlingar har funnits tillgängliga på hemsidan (datum i kallelse och dagordning stämmer ej) sedan minst den 16 mars och alla kan fås på papper på själva årsmötet eller skickade hem om så önskas. Kontakta styrelsen om ni har frågor eller förslag. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet alltså den 28 oktober.  

Påminner om att medlemsavgiften för 2020 (200 kr och 100 kr ytterligare för familjemedlem) skall vara föreningen tillhanda senast innan årsmötets början via Bankgiro 373-4001 eller med kontantbetalning i årsmöteslokalen. Glöm inte att ange vem betalningen avser och e-postadress.

Vi vill också påminna om att vi finns på Facebook.

Landskronabygdens Släktforskares styrelse

Hösten 2020

Med anledning av den pågående pandemin har vi av naturliga skäl inte kunnat ha någon verksamhet, varken som månadsmöten, öppet hus i vår lokal eller några utbildningsinsatser. Alla rekommendationer och med tanke på vår höga ålder inom föreningen, har gjort all verksamhet omöjlig.

Vi kommer inte ha någon verksamhet detta år. Nya besked kommer i början på nästa år.
Vid vårt styrelsemöte den 25 september beslöt vi att inte ha någon verksamhet under resterande del av året.

Vad gäller årsmötet 2020 så kommer information lite längre fram.
Vi kommer även att dela ut vår tidning under året.

Med dessa enkla rader får vi hoppas att ni inte tror att vi har glömt bort er. Om ni har frågor kontakta oss gärna. Våra mail och telefonnummer finner du på kontaktsidan.

2020-08-27
Styrelsen/Nils Dahlin
P.S. Glöm inte att spara era City Gross-kvitton. De är viktiga. DS

Vi hoppas att vi alla kan ses i höst!

Som ni säkert noterat blev årsmötet inte av i maj. Läget var ju fortfarande lika allvarligt då. Vi tänker ordna årsmötet efter sommaren istället men inget datum är bestämd.

Vi har många somrar haft släktforskarjour på onsdagarna på stadsbiblioteket men de är också inställda liksom Skånes Släktforskarförbunds Släktforskarvecka som vi hade planerat att delta i. Släktforskardagarna i Skövde är ju också inställda så sommaren är helt fri från fysiska möten i släktforskningens namn men vi är ju många som sitter hemma och forskar framför datorn så något roligt får vi ha.

Landskronabygdens Släktforskare önskar alla en frisk och härlig sommar!

All planerad verksamhet i vår ställs in!

Styrelsen har på ett möte idag beslutat att ställa in all verksamhet. Det inkluderar som tidigare nämnts ”öppet hus”-verksamheten och årsmötet men även jourhavande släktforskare på stadsbiblioteket och månadsmötet i april om Maria Zoéga. Vi gör detta av hänsyn till våra medlemmar varav en väldigt stor andel anses ingå i riskgruppen för COVID-19.

Preliminärt nytt datum för årsmötet är den 20 maj. Om det går att hålla ett möte då beror naturligtvis på hur pandemin har utvecklat sig. Vi återkommer med besked när dagen närmar sig.

Öppet hus stängt! Årsmötet uppskjutet?

Vi ställer tills vidare in alla våra öppet hus (tisdagar och torsdagar).
Detta gör vi av försiktighets skäl då många deltagare på mötena faller i riskgruppen för Coronaviruset (COVID-19). Beslutet gäller som sagt tills vidare och det finns en stor risk att det omfattar hela resten av vårterminen.

Årsmötet skjuts troligen också upp och kommer att hållas på ett senare datum. När kan vi av lättförståeliga skäl inte ange men alla medlemmar kommer att få en kallelse i god tid.

Två temadagar i Lund och våra tider

Skånes Släktforskarförbund (SkSF) ordnar lördagen den 14 mars på Arkivcentrum Syd i Lund en intressant temadag om soldatforskning. Läs mer på deras hemsida här. Missa inte att det sista datum för anmälan är den 10 mars och det kostar 100 kr för dig som är medlem i vår förening.
Inställt på COVID-19!

Skånes Hembygdsförbund bjuder in till en temadag om fastighetsforskning lördagen den 21 mars på Arkivcentrum Syd. Det är gratis men anmäl er senast den 16 mars. Se inbjudan före fullt program.

Sista öppet hus på Säbygatan 7 denna vår kommer att vara den 28 april.
Öppet hus inställt tills vidare!

I höst planerar vi att ha månadsmöten i Larvilokalen 23/9, 28/10 och 25/11. Programmet är inte spikat än så hör gärna av er med förslag i vår låda.

Årsmötet 2020 uppskjutet

Ny tid kommer att annonseras när pandemin förhoppningsvis ebbat av.

Alla medlemmar kallas härmed till årsmötet som i år är på torsdagen den 26 mars kl. 18:30 i Larvilokalen, Larvigatan 19D. Observera Torsdag!
Efter själva årsmötet bjuder vi traditionsenligt på några goda mackor.

Påminner om att medlemsavgiften för 2020 (200 kr och 100 kr ytterligare för familjemedlem) skall vara föreningen tillhanda senast innan årsmötets början via Bankgiro 373-4001 eller med kontantbetalning i årsmöteslokalen. Glöm inte att ange vem betalningen avser och e-postadress.

De flesta möteshandlingar kommer finnas tillgängliga nedan och alla kan fås på papper på själva årsmötet eller skickade hem om så önskas. Kontakta styrelsen om ni har frågor eller förslag. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet. Värdegrund och Policydokument är förslag från styrelsen.


Månadsmöten, Tidningen och City Gross

Information om vårens månadsmöten är nu uppe på hemsidan.
Kaffehandlare får vi höra om i april (Zoégas) och många andra yrken lär vi oss om redan i februari.

Nu finns det mer information om 2019:års tidning på Tidningens sida. För dig som medlem ingår tidningen i ditt medlemskapet även om 2020 är ditt första år som medlem. Du kan hämta ditt exemplar på valfritt möte på Säbygatan och det går även att köpa ett tryckt exemplar för 30 kr.

Vi påminner om att vi samlar in kvitton från City Gross. City Gross ger vår förening 1% av summan i bidrag. De har generöst stöttat vår förening i många år på detta sätt vilket vi är ytterst tacksamma för.