Vi hoppas att vi alla kan ses i höst!

Som ni säkert noterat blev årsmötet inte av i maj. Läget var ju fortfarande lika allvarligt då. Vi tänker ordna årsmötet efter sommaren istället men inget datum är bestämd.

Vi har många somrar haft släktforskarjour på onsdagarna på stadsbiblioteket men de är också inställda liksom Skånes Släktforskarförbunds Släktforskarvecka som vi hade planerat att delta i. Släktforskardagarna i Skövde är ju också inställda så sommaren är helt fri från fysiska möten i släktforskningens namn men vi är ju många som sitter hemma och forskar framför datorn så något roligt får vi ha.

Landskronabygdens Släktforskare önskar alla en frisk och härlig sommar!

Medlemstidningen för 2018 är klar!

Vi har i i tidningsgruppen (Mona Andersson, Solweij Persson, Claes Lindström och undertecknad) blivit klara med att färdigredigera tidningen lite tidigare än vi hade räknat med och även fått en snabb linje på tryckeriet – så den blev därför klar att hämta därifrån igår. Vi kunna alltså börja lämna ut den på gårdagens månadsmöte. Då det inte rör sig om en ”jultidning” finns det ingen anledning att låta den ligga på vänt för att bli delat ut senare på året.

Nytt för i år är att den är helt i färg.

Kostnaden för att skicka en tidning med Posten är nästan exakt det samma som tryckkostnaden, varför vi hoppas att ni själv hämtar tidningen på månadsmötet den 28 november eller på Föreningslokalen Säbygatan 7, bottenvåningen, tisdagar eller torsdagar mellan 13 och 17 i samband med ”Öppet Hus”. De som av någon anledning inte fått eller hämtat en tidning kommer att få den hemskickat i slutet av december. /Verner Uhrenholt

Hösten ger oss tid för släktforskning

Efter den torra sommaren har hösten äntligen kommit med regnet och tid för släktforskning. På tisdag den 4 september börjar vi med våra Öppet Hus på Säbygatan 7 som vanligt öppnar vi kl. 13 och så även på torsdagar. Tisdagar och torsdagar kl. 13-17 är tiderna alltså.

Vi har nu slutligen fått bekräftat höstens program. Det blir SVAR, DNA och Gråen. Två populära föreläsare återkommer och ett nytt namn besöker oss. Läs det här. Glöm inte att vi träffas numera på onsdagar i Larvilokalen (Larvigatan 19D) kl. 18:30.

Den uppmärksamme märker att vi inte har skrivit ut ett datum för vårt julsamkväm. Vi kommer troligen kombinera detta med årets sista föreläsning (den om DNA) men inget beslut är tagit än.