Landskrona Museum: Svenskarna i Hooverville

Svenskars emigration till Amerika verkar vara ett ämne som verkligen ligger i tiden. Hans Wallengren från Centrum för Arbetarhistoria i Landskrona berättar på Landskrona Museum om fattiga svenskamerikaner i Seattle på 1930-talet. Läs mer om det här. Föreläsningen är alltså idag torsdag den 30 mars. Tyvärr så upptäckte jag inte detta arrangemang tidigare.

Vårt medlemsmöte i tisdags handlade också en hel del om utvandringen till Amerika, då via Danmark. Henning Bender delade med sig av sin stora kunskap. Hann du inte anteckna eller kunde du inte komma läs hela föredraget här på hans utmärkta hemsida.

Det var trevligt att se ett par medlemmar på Landskrona stadsbibliotek när Emigranternas hus var där. Detta föredrag är en del i en serie aktiviteter bestående av två  föreläsningar och två bokcirklar. Den andra föreläsningen handlar om Swede Hollow en bok om fattiga svenskamerikaner i Saint Paul, Minnesota. Författaren kommer och berättar den 18 april.

Till sist tipsar vi igen om arrangemangen på Malmö stadsarkiv. Många föreningar och en del företag kommer finnas på plats och informera om sin verksamhet. Dessutom hålls två intressanta föreläsningar på temat försvenskningen av Skåne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.