Månadsmöte 2019-11-27 DNA i släktforskningen med Niklas Hertzman

Niklas Hertzman kommer tillbaka och berättar mer om DNA i släktforskningen.
Vi börjar med en kort genomgång för de som är nyfikna, men som ännu inte har topsat sig. Det kommer att finnas möjlighet att topsa sig efter föredraget (på FamilyTreeDNA), ser mer om detta nedan.
Därefter tittar vi på några exempel på hur man skall tänka när man analyserar sitt resultat. Vi kommer även att titta hur resultaten ser ut om man testat sig på MyHeritage eller på Ancestry. Grunderna om DNA är så klart lika oberoende av bolag, men hur resultatet presenteras och vilka hjälpmedel som finns skiljer sig.

Det kommer att finnas möjlighet att beställa ett test och topsa sig på plats. Testet som finns är från FamilyTreeDNA (det är bara de som erbjuder ”tomma” kit). Vad detta kostar är beroende på vilka test du vill göra. Vi berättar och förklarar om du är nyfiken. Tänk på att du måste göra beställningen och betala på plats och ditt bankkort måste klara utlandsbetalningar. I förekommande fall och ifall du är osäker gällande ditt bankkorts räckvidd: Upplåsningen av bank/betalkort för utlandstransaktioner måste ha skett före betalningstillfället. Kontakta din bank/kortbolag i förväg så att allt fungerar när du registrerar ditt nya DNA-kit.

Månadsmötet är i Larvilokalen onsdagen den 27 november kl. 18:30. Efter föreläsningen serverar vi en landgång inkl. dryck (lättöl eller vatten). De som önskar vegetarisk alternativ måste meddela detta. Naturligtvis serveras det kaffe med kaka efter maten. För bara 100 kr får ni alltså landgång, lättöl, kaffe och kaka. Betalning sker helst till vårt Bankgiro 373-4001 eller kontant på plats men vi måste veta i god tid (20/11) hur många som kommer så att vi kan beställa rätt antal kuvert. Anmälan är bindande.

Vi behöver också veta om ni är intresserad av att testa er så att Niklas tar med sig tillräckligt många test-kit.
Sista anmälan: den 20 november (för att få mat)

P.S. Vår tidning har levererats från tryckeriet och finns att hämta på månadsmötet och så klart på alla öppet hus träffar på Säbygatan 7.
Vi säljer även i år Bingolottos julkalender för 100 kr så ha gärna med lite extra pengar för att stödja föreningen och chansen att vinna upp till en miljon på skraplotten.
D.S.

Larvilokalen ligger på Larvigatan 19D men nås från Kapellvägen (vägen mellan höghusen och Landskrona Kyrkogård). Larvilokalen är vid det mittersta höghuset. Ingången är mellan flera flaggstänger och ni måste gå upp en våning (alternativt ta hissen) för att komma till lokalen.

2 svar på “Månadsmöte 2019-11-27 DNA i släktforskningen med Niklas Hertzman”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.